Met de komst van draadloze netwerken is de communicatie tussen de verschillende apparaten steeds belangrijker geworden. Maar de mens is daarvan wel steeds een belangrijk onderdeel, zo niet het middelpunt. In eerste instantie voor de gemakzucht om alles op afstand te kunnen meten, maar later steeds vaker gebruikt ter controle van het functioneren van het geheel en/of signaleren van mankementen.

Draadloze communicatie op de juiste manier toegepast geeft steeds meer de mogelijkheid om overzicht te creëren van situaties zodat met Artificial Intelligence en/of deep learning meer de samenhang duidelijk gemaakt kan worden. We meten, en daardoor weten, inmiddels al heel veel van onderlinge parameters. Maar juist de samenhang doet er toe en daaraan willen wij onze bijdrage leveren.

Iot

In de wereld van IoT gaat het vooral om de draadloze communicatie. Het doel van IoT is om het gedrag van mensen in de betreffende omgeving te bepalen en daarop met de techniek op de juiste manier te reageren. Maar wat ons betreft dan wel op een manier die geen of nauwelijks inbreuk doet op de privacy van de mens. Daar kunnen en willen wij bij Van Mierlo Ingenieursbureau graag onze bijdrage aan verlenen. De producten die daaruit voortkomen worden onder de merknaam Mioto verkocht.

Iiot

In de wereld van IIoT gaat het ook om communicatie, maar dan meer van fysieke datapaden. Een fysiek datapad geeft informatie door waarmee straks een fysieke handeling moet worden gedaan. Denk daarbij bijv. aan het schieten van een inkt druppel. Kortom, doel van IIoT is om technische systemen op een goede manier te kunnen laten reageren.

Deze informatie geven machines/equipment aan elkaar door zodat er meteen en goed op gereageerd kan worden. Machines kunnen dat alles veel sneller interpreteren dan mensen doen, hetgeen de snelheid en betrouwbaarheid verhoogt van het productieproces. Dat moet allemaal wel zodanig gebeuren dat het voor de mens een zinvolle bijdrage kan leveren, niet dat zijn werk volledig overgenomen gaat worden. Daaraan wil Van Mierlo Ingenieursbureau graag haar bijdrage leveren.